Savremeni gimnazijalac istrčao junski Noćni maraton 2020

I ove godine, poslednjeg vikenda juna, održan je najstariji i najmasovniji noćni maraton u državi i regionu – 11. Noćni maraton. Savremeni učenik trećeg razreda Aleksa Stanilović istrčao je maraton (42,2 km) zajedno sa koordinatorom za vannastavne aktivnosti Urošem Krstovićem. 

Maraton u organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba „Fruška gora” iz Novog Sada i ove godine protekao je u pozitivnoj atmosferi, uz nasmejana lica učesnika i publike. 

Startni paketi, trke i vremenski limiti

Pre početka trke takmičari su dobili torbicu za patike, majicu 11. Noćnog maratona, startni broj sa čipom za elektronsko merenje vremena, finišersku medalju, okrepljenje na stazi i ciljno okrepljenje, kao i potencijalne poklone sponzora.

Trke obuhvaćene manifestacijom bile su: 

  • maraton (42,2 km, 6 krugova), 
  • polumaraton (21,1 km, 3 kruga) i 
  • mini-maraton (7 km, 1 krug). 

Trke su bile limitirane tako da i najsporiji trkači bez problema mogu da ih završe, a da se pri tome ne remeti organizacija. Limit za maraton bio je šest sati, za polumaraton četiri sata i mini-maraton jedan sat. Izveštaj sa prošlogodišnjeg Noćnog maratona pogledajte OVDE.

Pored zapaženih sportskih rezultata, Aleksa uspešno sinhronizuje popularne crtane filmove. Želimo mu puno uspeha u daljem radu na svim poljima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.