Još jedan literarni uspeh savremenog gimnazijalca Uroša Tirnanića

Uroš Tirnanić, učenik druge godine Savremene gimnazije, nastavlja da niže izuzetne literarne uspehe. Na Međunarodnom literarnom i likovnom konkursu „Šantićeva reč” za 2020. godinu, u konkurenciji velikog broja radova učenika iz Srbije, Republike Srpske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, nadahnuti Uroš osvojio je prvo mesto u kategoriji poezije (srednja škola).

Savremeni poeta oduševljava svojim umećem

Uroš je tokom 2019. godine osvojio drugo mesto na Svetosavskom književnom konkursu za učenike osnovnih i srednjih škola Srbije, Republike Srpske i dijaspore, sa radom na temu „Stope Savine su svuda po njegovom otečestvu”, a potom je u decembru iste godine, na literarnom konkursu „Mladi čuvari srpske narodne kulture”, na kome je učestvovalo 190 učenika iz zemlje i dijaspore, osvojio prvu nagradu napisavši pesmu „Zašto, sine, ne govoriš srpski?”. 

Uroš je marljiv i odgovoran učenik Savremene gimnazije. Odazivao se na sve literarne konkurse o kojima je škola obaveštavala učenike i na njima je ostvarivao impresivne rezultate. Uroševa profesorka srpskog jezika i književnosti zapazila je i nastavila da razvija Urošev talenat. 

O prethodnim literarnim dostignućima Uroša Tirnanića možete pročitati OVDE.

Želimo Urošu mnogo uspeha na predstojećim konkursima i takmičenjima, a poznajući njegov trud i nadarenost, sigurni smo da je uspeh zagarantovan.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.