Kreativni radovi savremenih gimnazijalaca – Balovi nekada i Instagram sada

Potvrđujući da se u Savremenoj gimnaziji uvek uči na interaktivan i zanimljiv način, savremeni gimnazijalci su ponovo pokazali svoju kreativnost i znanje.

Ovog puta su savremeni drugaci nakon obrade poznatog romana Onore de Balzaka „Čiča Gorio” pisali rad na temu „Balovi nekada i Instagram sada”.

„Tema Balovi nekada i Instagram sada podstakla je učenike druge godine da uvide šta se to nije promenilo u odnosu na vreme koje je iza nas. Nadahnuti čitanjem romana Čiča Gorio, opisali su kako su balovi predstavljeni u romanu i na koji način se ljudi danas takođe lažno predstavljaju na Instagramu i ostalim društvenim mrežama. Time su, podstaknuti na kritičko razmišljanje, predstavili svoje gledište problema i kako mu treba pristupiti, kao i šta možemo da naučimo čitajući te romane koji nam deluju tako daleko, a mi ih danas, zapravo, živimo”, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Kuzmanović.

Pročitajte neke od najboljih radova na ovu temu, čiji su autori savremeni drugaci Andrea Milovanović, Iva Petković i Nikola Dimitrijević.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.