Uspeh savremene gimnazijalke Katarine Vučićević na takmičenju iz istorije

U subotu, 27. februara, održano je opštinsko takmičenje iz istorije, na kome su učestvovali i savremeni gimnazijalci.

Kao i prethodnih godina, učenici naše škole su ostvarili zapažene rezultate. Katarina Vučićević, učenica četvrtog razreda, osvojila je treće mesto i time se plasirala na naredni nivo takmičenja, koje će biti održano 20. marta.

Katarina je i prethodne školske godine ostvarila uspeh na takmičenju iz istorije, osvojivši treće mesto, posle čega, nažalost, zbog tadašnje aktuelne situacije izazvane pandemijom koronavirusa, okružni nivo takmičenja nije održan.

Katarina je veoma savesna i vredna učenica čija je želja za sticanjem znanja iz istorije motivisana ljubavlju prema tradiciji i prošlosti našeg naroda. Siguran sam da će, kao i do sada, nastaviti da niže uspehe na ovom polju, rekao je profesor istorije Vidak Pejović.

Čestitamo Katarini i želimo joj puno uspeha na predstojećim nivoima takmičenja!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.