Poslednji pozdrav prijatelju škole

Sa žaljenjem obaveštavamo da Savremena gimnazija upućuje poslednji pozdrav Dragoljubu Đuričiću, poznatom bubnjaru i prijatelju škole. Za pet decenija karijere Dragoljub Đuričić snimio je više od 70 albuma, odsvirao preko 6.000 koncerata i sarađivao sa najvećim muzičkim zvezdama sa prostora bivše Jugoslavije, ali i šire.

Prilikom njegovog gostovanja u Savremenoj gimnaziji veliki broj učenika je imao priliku da se upozna ne samo sa njegovom bogatom karijerom već i sa njegovim zanimljivim anegdotama i uspomenama.

Ispraćen gromoglasnim aplauzom na kraju gostovanja, ostao je u sećanju naših učenika. Iako nećemo imati priliku da se sa njim družimo, ostaće legenda o kojoj ćemo pričati i u kojoj će ostati upamćen kao veliki prijatelj škole, kojeg je epidemija onemogućila da realizuje brojne humanitarne aktivnosti sa našim učenicima.

Večna mu slava i hvala!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.