Još jedan uspeh savremenih gimnazijalki na „Književnoj olimpijadi”

U nedelju, 16. aprila 2021. godine, u prostorijama Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu održan je regionalni nivo takmičenja iz književnosti, na kome su učestvovale dve učenice Savremene gimnazije, Nađa Pevac i Dunja Mićunović, koje su učešće na regionalnom nivou obezbedile odličnim rezultatima na opštinskom nivou takmičenja.

Dunja Mićunović, učenica četvrtog razreda, i ovog puta postigla je izuzetne rezultate i plasirala se na republički nivo takmičenja, koji će, kao i svake godine, biti održan u Sremskim Karlovcima.

„Dunja je pokazala veoma temeljno znanje na samom takmičenju, kao i izuzetnu istrajnost i trud tokom priprema”, rekla je Ivana Mirović, profesorka srpskog jezika i književnosti.

Želimo puno uspeha Dunji i njenoj profesorki na narednom nivou takmičenja!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.