Novi uspeh Katarine Vučićević na takmičenju iz istorije

Savremena gimnazijalka Katarina Vučićević učestvovala je u subotu, 15. maja 2021. godine na regionalnom takmičenju iz istorije. Katarina je učešće u ovom takmičenju obezbedila odličnim rezultatom na opštinskom nivou. Zapaženim rezultatima i na regionalnom nivou Katarina se plasirala na republičko takmičenje, koje će biti održano u nedelju, 23. maja 2021. godine, u Šapcu.

„Katarinino zalaganje i ljubav prema istoriji, učiteljici života, rezultirali su visokim mestom na opštinskom i regionalnom nivou takmičenja i plasmanom na republički nivo. Čast je imati učenika kakav je Katarina, koja je u kratkom periodu uspešno savladala obimno gradivo predviđeno programom za takmičenje. Siguran sam da će i na republičkom nivou ostvariti izuzetan uspeh”, rekao je profesor istorije Vidak Pejović.

Želimo Katarini i njenom profesoru puno sreće na regionalnom nivou takmičenja!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.