Savremene gimnazijalke na recitatorskom takmičenju „Kraljevstvo poezije”

Učenice Savremene gimnazije Sara Šarančić i Elena Martić učestvovale su na takmičenju u recitovanju koje je u čast velikog glumca Petra Kralja organizovala, deveti put po redu, gradska opština Vračar u saradnji sa pozorištem Atelje 212.

Sara i Elena, koje su uspešno učestvovale i na recitatorskom takmičenju u Vrnjačkoj banji, pokazale su na manifestaciji „Kraljevstvo poezije” svoje umeće kazivanja poezije, a Sara je dobila pohvalnicu za učešće na takmičenju.

Na svečanosti nakon takmičenja, održanoj u Mileševskoj ulici, u kojoj je živeo čuveni glumac, učenice su imale priliku da se upoznaju i sa likom Petra Kralja i njegovim raskošnim talentom, kao i da čuju uživo kazivanje poezije glumaca Ateljea 212. 

Eleni i Sari čestitamo na pokazanom umeću i želimo im mnogo sreće na narednim recitatorskim takmičenjima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.