Savremena gimnazija na stručnom skupu o medijskoj pismenosti

Da su časovi koje realizuju profesori u Savremenoj gimnaziji stvarno drugačiji, dokazuje i poziv udruženja „Eduaktiv 2020” da se na akreditovanom stručnom skupu „Razvijanje medijske pismenosti i kritičkog mišljenja u nastavi” predstavi primer dobre prakse u okviru predmeta Jezik, mediji i kultura.

Profesorka Zorana Putniković je sa učenicima koji su odabrali ovaj izborni predmet radila projekat o medijskoj pismenosti, koji se pokazao kao vrlo uspešan, a nakon što je ideju o tom projektu poslala udruženju kao primer dobre prakse, stigao je odgovor da će taj materijal biti štampan u publikaciji skupa, kao i poziv da svoj rad i školu predstavi na stručnom skupu kao izlagač.

Savremena prikazala primere izuzetne obrazovne prakse

Ovo je bila odlična prilika da se pred publikom koju čine profesori jezika iz cele Srbije i regiona predstavi Savremena gimnazija i vrednosti za koje se zalaže, a pre svega da se pokaže na koje sve kreativne načine može da se obradi nastavna jedinica.

Skup je bio organizovan početkom juna, u onlajn-okruženju, zbog epidemiološke situacije. Profesorka Zorana Putniković je izložila glavne ideje projekta o medijskoj pismenosti, izazove sa kojima se susrela i pokazala primere najboljih učeničkih radova.

Od ostalih učesnika skupa mogle su se čuti samo pohvale za njeno izlaganje, a više o tome šta je govorila na skupu i na koji način je predstavila školu možete videti u prezentaciji koju je tim povodom pripremila.

Učestvovanje na ovakvim skupovima je dokaz kvaliteta Savremene gimnazije, njenih profesora, učenika i načina rada.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.