Učešće na Beogradskom maratonu i Tribalion trci

Učenici Savremene gimnazije su i ove godine tradicionalno učestvovali na Beogradskom maratonu. Aleksa Stanilović nastavio je niz uspešnih učešća na najpoznatijim trkačkim takmičenjima u našoj zemlji i zajedno sa učenicima International Schoola i koordinatorom vannastavnih aktivnosi Urošem Krstovićem istrčao 21 kilometar na maratonu koji je održan 6. juna.

Uspešno položen test izdržljivosti, snage i veštine u Jelašničkoj klisuri

Tribalion planinska trka Maze fury održana je 19. juna u Jelašničkoj klisuri, specijalnom rezervatu prirode koji prožimaju pravi mali lavirinti stena. Na obezbeđenoj stazi, uz trčanje i pešačenje kroz prelep ambijent Jelašničke klisure savladavale su se specifične prepreke, poput puzanja, provlačenja, preskakanja, izvlačenja tereta, vode, blata, višenja, penjanja itd., koje testiraju sposobnosti do krajnjih granica.

Na 1.150 metara nadmorske visine, sa 32 prepreke i 16 kilometara ova avanturistička trka je savladana za oko 5 sati.

Nastavljamo da negujemo sportski i avanturistički duh!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.