Proslavljeni Dan škole i školska slava u Savremenoj gimnaziji

Savremena gimnazija je u subotu, 9. oktobra, na dan Svetog Jovana Bogoslova, i ove godine proslavila Dan škole i školsku slavu, kada je svečano obavljen obred sečenja slavskog kolača u Vaznesenjskoj crkvi.

U ponedeljak, 11. oktobra, prigodnim programom savremeni gimnazijalci, kao i svi zaposleni, učestvovali su u obeležavanju ovog značajnog datuma, pokazujući zajedništvo i slogu, koje neguju u školi.
Učenici Uroš Tirnanić (prvo mesto), Lara Veselinović (drugo mesto) i Tamara Matović (treće mesto) nagrađeni su kao autori najboljih radova na literarnom konkursu koji je bio raspisan povodom Dana škole i školske slave.

Dan Svetog Jovana Bogoslova – praznik mladosti, znanja i uspeha

Na dan Svetog Jovana Bogoslova, najmlađeg od 12 apostola, koji je verno pratio Gospoda Hrista i bio svedok svih njegovih zemaljskih čuda, Savremena gimnazija je, u izmenjenim okolnostima zbog pandemije koronavirusa, prigodnim programom proslavila Dan škole i školsku slavu. Učesnici programa, savremeni gimnazijalci, još jednom su pokazali svoje znanje, mladost i uspeh, oličene u simbolu ovog sveca – belom orlu, koji ujedno krasi i logo škole.

Orao svojom belom bojom i poletnošću predstavlja mladost, a svojom snagom i dostojanstvom mladog čoveka na putu saznanja. Elementi koji čine polukrug predstavljaju horizont, a orlovi/učenici, ostavljajući iza sebe izazove mora, gora i ravnica, ambiciozno lete u susret suncu – u susret novim akademskim i životnim ostvarenjima. U tome je alegorično značenje logoa Savremene gimnazije.

Negujući tradiciju, savremeni gimnazijalci čuvaju istinske vrednosti i ističu značaj ljubavi, znanja i plemenitosti. To su njihove zvezde vodilje u svakodnevnom savremenom životu, a ujedno i misao koju je širio njihov svetac zaštitnik.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.