Evropski parlament mladih - Lara u ulozi novinara

Nacionalna konferencija Turske Aurora održana je onlajn u periodu od 16. do 20. avgusta. Na pomenutoj konferenciji savremena gimnazijalka Lara Veselinović prvi put se našla u ulozi novinara na zasedanju Evropskog parlamenta mladih. Zahvaljujući Savremenoj gimnaziji Lara već ima iskustva u ovoj oblasti, ali se na ovom zasedanju prvi put susrela sa pravljenjem različitih projekata u vezi sa konferencijama.

Projekat u koji sam uložila najviše vremena i na koji sam najviše ponosna nosi naziv ’Me as a cartoon character’. Cilj pomenutog projekta bio je da se pokaže da, bez obzira na to što se fiktivni svet smatra isključivo fiktivnim, on može biti i stvaran i zapravo imati veoma veliki udeo u pravom životu ili biti čak baziran na njemu. Jedan od ključeva naših života je mašta. Sloboda uma, kreativnost… Upravo time se ovaj projekat bavi. Probala sam da svojim kolegama, ali i delegatima, skrenem misli sa teške situacije sa koronavirusom i izmamim im osmeh na lice, rekla je Lara Veselinović, učenica drugog razreda Savremene gimnazije.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.