Nađa Pevac pobednica konkursa „Moj kolaž govori francuski”

Učenica četvrte godine Savremene gimnazije Nađa Pevac osvojila je prvu nagradu na konkursu „Moj kolaž govori francuski” u organizaciji Katedre za romanistiku Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Mentor učenice je bila profesorka francuskog jezika Aleksandra Pavlović.

Nađa Pevac Moj kolaž govori francuski

Povodom dvestogodišnjice rođenja Šarla Bodlera, učenici srednjih škola pozvani su da naprave kolaž inspirisani pesmom „Albatros”. Trebalo je da učesnici naprave rad koristeći tehniku kolaža, bilo da koriste program po izboru, bilo ručno – lepljenjem na čvrstu podlogu.

Kolaž Nađe Pevac izabran je kao najbolji lajkovima studenata i srednjoškolaca na Instagram profilu Katedre za romanistiku. Nađin rad pogledajte ovde.

Ovaj konkurs pružio mi je prostora za napredovanje

Konkursi i brojne interdisciplinarne aktivnosti sjajna su prilika za razvijanje brojnih veština krucijalnih za napredovanje svake individue. Shodno tome, i ovaj konkurs ’Moj kolaž govori francuski’ pružio mi je prostora za napredovanje kako u likovnom kontekstu, tako i načinu pristupanja određenoj temi i razvijanja dubljeg emotivnog i simboličkog značenja književnih dela. Budući da je konkurs bio posvećen poznatom francuskom pesniku Šarlu Bodleru i njegovoj pesmi ’Albatros’, izrada kolaža bila je sjajna tehnika iznedrivanja duboke simbolike ove pesme i značajna škola za razvoj mojih veština. Ovaj konkurs bio je jedan od bitnijih, lepših i poučnijih delova moje slagalice vrednih iskustava, rekla je Nađa Pevac posle dodele priznanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.