Sportski dan za stvarno drugačiji završetak kalendarske godine

Savremena gimnazija organizovala je Sportski dan za svoje učenike i profesore u Sportskom centru „Vizura” u Zemunu u petak, 17. 12. 2021.

U prvom delu održale su se „Igre bez granica”, u kojima su se takmičile učenice protiv profesorki. Učestvovale su tri ekipe: jednu ekipu su činile učenice I i IV razreda, drugu učenice II i III razreda i treću, naravno, profesorke. Kroz zanimljive igre došlo se do finala − profesorke protiv ekipe II i III razreda, gde smo u zanimljivoj novoj igri osvajanja polja kroz „kamen, papir, makaze” dobili pobednika − ekipu PROFESORKI!

Sportski dan

Tradicionalna košarkaška utakmica – profesori protiv školske reprezentacije

Iako su „Igre bez granica” bile veoma zanimljive, najviše se iščekivala tradicionalna košarkaška utakmica između profesora i školske košarkaške reprezentacije. Profesori su upotrebili znanje i snagu, ali je pobedu ipak odnela školska košarkaška reprezentacija.

Cilj Sportskog dana jeste povezivanje učenika i profesora kroz igre i stvarno drugačiji završetak kalendarske godine.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.