Novac prikupljen na bazaru u Savremenoj doniran u humanitarne svrhe

U ponedeljak i utorak, 27. i 28. decembra, u Savremenoj gimnaziji održan je tradicionalni novogodišnji humanitarni bazar. Na štandovima su se našle rukotvorine koje su učenici, zajedno sa profesorima, vredno pripremali proteklih mesec dana.

Ponuda bazara je zaista bila bogata i živopisna – novogodišnji ukrasi za jelku, stone i dekorativne sveće, pamučne maske oslikane bojama za tekstil, magneti oslikani akrilnim bojama, držači za papir. Takođe, na savremenim štandovima našli su se i prirodni kozmetički proizvodi poput šumećih kupki, aromaterapijskih sapuna, mirišljavih soli za kupanje. Proizvode su kreirale učenice druge godine u okviru projekta „Savremena eko-kozmetika”.

Savremena gimnazija uvek podržava humanost

Posredovanjem humanitarne organizacije „Budi human” sav novac koji su učenici sakupili od prodaje proizvoda usmeren je u humanitarne svrhe. 

Na ime korisnika Stefan Poštin uplaćeno je 12.500,00 dinara, a za Uroša Radosavljevića je doniran isti iznos. 

Još jednom veliko bravo za naše humane savremene gimnazijalce!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.