Novi plivački uspeh savremene gimnazijalke Isidore Dimkić

Učenica četvrtog razreda Savremene gimnazije Isidora Dimkić osvojila je drugo mesto na državnom prvenstvu učenika Republike Srbije u plivanju u kategoriji 100 m slobodnim stilom. Takmičenje je održano 1. marta u Kragujevcu.

Ovo takmičenje organizuje Savez za školski sport Srbije u saradnji sa Plivačkim savezom Srbije, a organizuje se u okviru „Školskih sportskih takmičenja”.

Prvenstvo je organizovano u sledećim kategorijama:

  • Učenici i učenice I i II razreda srednjih škola,
  • Učenici i učenice III i IV razreda srednjih škola.

Učenici i učenice srednjih škola takmičili su se u sledećim disciplinama:

  • 100 m kraul (slobodno),
  • 100 m prsno,
  • 100 m leđno,
  • 100 m leptir (delfin). 

Isidora nas je svake godine učinila ponosnima

Savremena gimnazija je ponosna na Isidoru. Ovo je primer kako se uspešno uklapaju obaveze prema školi i prema sportu, koji Isidora već dugo godina trenira. Podsetimo, Isidora je bila prva u državi prošle godine! 

Svake godine nas je učinila ponosnima i mi joj ovim putem još jednom čestitamo.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.