Radionica za učenike četvrtog razreda o pružanju prve pomoći

U saradnji sa Udruženjem spasilaca na vodi, Savremena gimnazija je u utorak, 10. maja, za učenike IV razreda organizovala predavanje / edukativnu radionicu o bezbednosti na vodi, kao i prevenciji na vodi i oko nje.

Cilj ove obuke je bio da se kod učenika razvije svest o merama prevencije nastajanja povreda i utapanja osobe u vodu i pružanju prve pomoći.

Maturanti su upoznati sa mogućnošću da polože kurs i zaposle se tokom sezone kao spasioci.

Predavanju prisustvovao i kolega sa Kanarskih Ostrva

Predavanju je prisustvovao i kolega Giljermo Alamo, profesor fizičkog vaspitanja iz škole „César Manrique”, Lanzarote (Kanarska Ostrva, Španija), koji boravi kao gost Savremene gimnazije u okviru Erasmus+ KA122 – SCH projekta „Routes between IES César Manrique and the 21st century Europe”.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.