Interdisciplinarni čas španskog jezika i istorije o Kolumbovom otkriću Amerike

U sredu, 11. 5. 2022. godine, u odeljenjima II-5 i II-6, grupa učenika koja pohađa časove španskog jezika imala je priliku da na engleskom, a potom i na španskom čuje i sazna nešto više o Kolumbovom otkriću Amerike.

Času je prisustvovao i specijalni gost Giljermo Alamo, profesor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja sa Kanarskih Ostrva koji je u okviru Erasmus+ KA122 - SCH projekta „Routes between IES César Manrique and the 21st century Europe” posetio Savremenu gimnaziju.

Na početku časa profesorka Sanja je održala uvodnu reč i ispričala istorijske činjenice o otkriću Amerike, posle čega je usledila aktivnost na jednoj od edukativnih aplikacija: „Quizzlet”. Zatim su učenici imali prilike da od profesorke Milice čuju kako to zvuči i na španskom. U ovom delu časa učenici su analizirali stranicu na „Instagramu” posvećenu Kolumbu i na taj način pronalazili nove reči i obogatili svoj vokabular.

Giljermo Alamo govorio o Danu hispanizma

Naš gost Giljermo takođe je bio aktivan na času i sa nama podelio svoje mišljenje o Danu hispanizma, koji se obeležava 12. oktobra u čast otkrića Amerike. Ispričao nam je kako se taj dan obeležava u Španiji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.