Održana tribina „Kako postaješ profesionalac?” u Savremenoj gimnaziji

Savremena gimnazija je 30. maja u okviru tribine „Kako postaješ profesionalac?” ugostila roditelje učenika koji su predstavljali svoje profesije. Govornice na tribini su bile Vanja Smiljković Tirnanić, finansijski direktor u kompaniji „N Sport”, i Dragana Anđelković, grafički dizajner.

Tribini su prisustvovali učenici odeljenja II i III razreda. Cilj ovakvih aktivnosti je upoznavanje učenika sa predstavnicima različitih profesija, kako bi iz prve ruke saznali karakteristike određenih profesija, kako izgleda radni dan, šta su prednosti radnih pozicija, a šta izazovi.

Razgovor je vodila predstavnica novinarske sekcije, Lara Veselinović.

Hvala najlepše savremenim roditeljima!

Koristimo i ovu priliku da najlepše zahvalimo roditeljima naših učenika na izvrsnoj saradnji u ovom projektu. Zaista je zadovoljstvo i čast da budemo saradnici. I ubuduće ćemo planirati slične događaje kako bismo uključili roditelje u školsku zajednicu i pokrenuli značajne teme sa učenicima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.