Prolećni bazar u Savremenoj za dobrotvorne svrhe

U petak, 13. maja, i ponedeljak, 16. maja, u Savremenoj gimnaziji održan je prolećni bazar po uzoru na tradicionalni novogodišnji humanitarni bazar. Na štandovima su se našle rukotvorine koje su učenici sa profesorima vredno pripremali tokom aprila.

Nakon nekoliko radionica izrade eko-kozmetike, učenici druge godine su kreirali prolećnu kolekciju prirodnih sapuna, a ovog put su naučili i da naprave uljane parfeme, te je bazar imao zaista bogatu i živopisnu ponudu.

Bravo za humane savremene gimnazijalce!

Posredovanjem humanitarne organizacije „Budi human” sav novac koji su učenici sakupili od prodaje proizvoda usmeren je u humanitarne svrhe.

Učenički parlament je jednoglasno odlučio da se sav novac prikupljen ovom prilikom donira za lečenje devojčice Maše Artiko.

Još jednom veliko bravo za naše humane savremene gimnazijalce!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.