Potpisan sporazum o saradnji između Savremene gimnazije i Alfa BK univerziteta

Savremena gimnazija i Alfa BK univerzitet su u prostorijama Univerziteta potpisali sporazum o saradnji. Sporazum su potpisali Milka Keser, direktor Savremene gimnazije, i prof. dr Vladimir Džamić, rektor Univerziteta, a njegovom potpisivanju prisustvovale su i prof. dr Bobana Berjan Bačvarević, prorektor za finansije i organizaciju, i prof. dr Valentina Budinčić, dekan Fakulteta za strane jezike Alfa BK univerziteta.

Pružanje najkvalitetnijeg znanja mladim naraštajima radi daljeg razvijanja njihovih kapaciteta

Cilj potpisivanja ovog sporazuma je da se učenicima Savremene gimnazije obezbedi interaktivno, kreativno i inovativno učenje, a naši učenici su imali priliku da to iskuse na brojnim radionicama koje su profesori Alfa BK univerziteta u proteklom periodu organizovali za njih.

Kako je navedeno na sajtu Alfa BK univerziteta, izuzetna im je čast što će potpisivanjem ovog sporazuma pružiti najkvalitetnije znanje mladim naraštajima koji pohađaju Savremenu gimnaziju i dati im mogućnost da dalje razvijaju svoje kapacitete i proširuju svoja interesovanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.