LINK eSports organizovao studentski događaj „Summer Ranking” za tri igre


E-sport sekcija LINK obrazovne alijanse održala je LAN takmičenje u tri igre – FIFA, CS:GO i League of Legends.

Odlična igra naših e-sportista

LINK eSports je u gejming centru Net Cafe Escape okupio svoje učenike i na dvodnevnom LAN takmičenju dobio CS:GO, LoL i FIFA timove, a organizator je najavio da je u planu da se ovaj turnir održi još jednom tokom leta.

Pored đaka Savremene gimnazije, zaigrali su i predstavnici Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije (ITS), Srednje škole za informacione tehnologije (ITHS), International Schoola i Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu. Kada je reč o formatu, CS:GO i League of Legends timovi su igrali BO3 polufinala, dok su njihovi finalni mečevi bili BO5. FIFA, koja ima poprilično kraće partije u odnosu na CS:GO i LoL, imala je prvo grupnu fazu, pa tek onda BO3 polufinale i BO5 finale.

LINK e-sportisti dokazali da imaju izuzetan sportski duh

Prva faza projekta LINK eSports bila je skautiranje, dok je druga podrazumevala takmičenje u vidu turnira timova sastavljenih od učenika i studenata sa pet različitih fakulteta i srednjih škola. Timovi su se najpre takmičili međusobno, a potom svaki sa dva tima istovremeno.

LINK eSports kao deo LINK obrazovne alijanse osnovan je radi popularizacije takmičarskog bavljenja e-sportom. S obzirom na svetsku popularnost e-sporta, prilikom izbora takmičarskih disciplina vodili smo se onim najzastupljenijim, kako bi rezultati koje će timovi na kraju takmičenja postići dobili na vrednosti. U dogovoru sa centrom Net Cafe Escape takmičenje je trajalo dva dana.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.