LINK eSports u kvalifikacijama za „Global Esports Games” u Istanbulu

LINK eSports je učestvovao na kvalifikacijama za takmičenje Global Esports Games, koje će se u decembru održati u Istanbulu.

Najbolji Street Fighter i Dota 2 igrači iz kvalifikacija dobili su priliku da predstavljaju Srbiju na regionalnom turniru, dok će najbolji sa regionalnog turnira putovati u Istanbul, gde se održava završnica.

Prvo smo u petak, 12. avgusta, imali priliku da vidimo najbolje Street Fighter V igrače u Srbiji, koji su se borili za mesto koje vodi u Istanbul. Među njima je bio i 16-godišnji Lazar Gojković iz ITHS-a, koji je na turniru osvojio treće mesto, što je i prvi zvaničan nastup nekog igrača LINK eSportsa dosad. Pobednik je Homeboy, koji je u finalu savladao Vrčinca.

U subotu, 13. avgusta, gledali smo Dota 2 ekipu, u sastavu Vladan Milić, Nikola Antonijević, Vojin Jovičić, Janko Milosavljević i Nemanja Ivanović sa ITS-a. Meč prvog kola bio je neizvestan, ali momci iz protivničke ekipe su ipak imali više sreće, pa smo možda već gledali buduće reprezentativce ukoliko baš oni osvoje i dobiju priliku da predstavljaju Srbiju na regionalnom turniru, dok će, takođe, najbolji sa regionalnog turnira putovati u Istanbul, gde se održava završnica.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.