LINK eSports predstavljen na Velikom sajmu sporta

Sportski savez Srbije jedanaesti put je bio organizator Velikog sajma sporta, koji je trajao od 23. do 25. septembra. Na njemu se predstavila i esports industrija, a jedan od timova koji su predstavljeni na Sajmu sporta je LINK eSports – prvo studentsko udruženje ovog tipa.

LINK eSports

LINK eSports – promovisanje značaja e-sporta među učenicima i studentima

LINK eSports je deo LINK Educational Alliance i osnovan je radi promovisanja značaja e-sporta među učenicima i studentima. Udruženje doprinosi razvoju e-sporta u Srbiji i na Balkanu. Članovi LINK eSportsa su učenici i studenti LinkGroup srednjih škola i fakulteta: Savremene gimnazije, International Schoola, Srednje škole za IT – ITHS, Visoke škole za IT – ITS i Fakulteta savremenih umetnosti.

Doc. dr Milena Ilić, predstavnik LINK eSportsa, naglasila je da je za ovu kompaniju e-sport veoma važan deo poslovanja i da na tome rade od početka 2022. godine. Saopštila je, između ostalog, da je u pripremi distance learning program koji predstavlja doprinos edukaciji kada je reč o odgovornom bavljenju e-sportom i gejmingom.

LINK eSports je na ovom sajmu nastupio zajedno sa Srpskim E-sports savezom, s kojim ima uspostavljenu partnersku saradnju.

Gejming industrija otvara nova radna mesta

Koliko je esports industrija važna, pokazuju podaci da je gejming tokom dve pandemijske godine zabeležio dupli rast prihoda. Ona zapošljava veliki broj različitih stručnjaka, posebno data analitičare, zatim web i game dizajnere, pa i programere, a među njima ima i stranaca iz raznih zemalja. Međutim, u našoj zemlji ih nema dovoljno – jednim delom zbog odlaska iz zemlje, a jednim delom i zbog toga što još nema školskih i obrazovnih programa za ta specijalna zanimanja i veštine.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.