Savremena gimnazija deo uspešno završenog projekta „LINK Summer Jobs” za 2022. godinu

Savremeni gimnazijalci su svoje slobodno vreme na letnjem raspustu iskoristili su na pravi način – učestvovali su u projektu LINK Summer Jobs. Ističu da je ovo bila sjajna prilika da obogate svoj CV, steknu radne navike i razviju veštine koje će im biti od koristi u građenju karijere, te veruju da će im ovo dragoceno iskustvo pružiti prednost u budućnosti pri zaposlenju.

Link Summer Jobs

Učenici Savremene gimnazije stekli prvo radno iskustvo i zaradili prve plate

Veliki broj prijavljenih srednjoškolaca zainteresovanih za sticanje prvog iskustva na radu prošao je put od konkurisanja, preko predselekcije, selekcije i intervjua, do konačnog zaposlenja i onboarding procesa u okviru poslovnih segmenata LINKgroupa: marketinga, eduTV-a, HR-a i Client Servicea, čime je simuliran realan proces dolaska do radnog mesta.

Tokom dva meseca trajanja projekta, odabrani đaci dobili su priliku da uz podršku biznis-mentora samostalno učestvuju u realizaciji različitih zadataka u okviru tekućih projekata i aktivnosti i na taj način svojim idejama, kreativnošću i znanjem stečenim u školi doprinesu njihovoj uspešnoj realizaciji.

„LINK Summer Jobs” – obučavanje mladih kadrova kako bi postali budući profesionalci

Podstičući mlade ljude da produktivno provedu svoje slobodno vreme tokom letnjeg raspusta, kroz ovaj projekat smo im omogućili da osete šta su timski rad, poslovno okruženje i dnevna dinamika, kao i da steknu svoje prvo radno iskustvo i zasluženu prvu platu. Entuzijazam koji su uneli u timove u kojima su radili oplemenio je radnu atmosferu, a pozitivna energija koju su doneli dodatno je doprinela produktivnosti već uigranih kolega.

Ovim projektom, obučavajući mlade kadrove, LINKgroup stvara buduće profesionalce u brojnim oblastima i postavlja temelje njihovom karijernom putu.

O tome kako je izgledao jedan njihov radni dan i kakve utiske nose, šta o njima kažu predstavnici LINKgroupa i njihovi biznis-mentori, možete pogledati na sledećem linku:

Zašto su mladi u radnoj kulturi tako važni?

Mladima, odnosno srednjoškolcima, možda nedostaje konkretnog radnog iskustva, ali oni ga u velikoj meri nadoknađuju kvalitetnim znanjem i sposobnostima.

Mladi 15–19 godina predstavljaju talente u nastajanju, na čijem razvitku treba raditi kako bi postigli svoj puni potencijal, a ne postoji bolji način za to nego da im se pruži prilika da to učine kroz konkretne zadatke

Na ovaj način LINK edu alijansa promoviše značaj mladih za sve aspekte modernog poslovanja. Kod njih je najvažniji entuzijazam da nauče nešto novo, što je dvosmerni proces, jer je ideja LEA obrazovanja da učimo jedni od drugih dok radimo zajedno.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.