Profesor Majkl Gregori iz Francuske gost Savremene gimnazije

Učenici Savremene gimnazije imali su priliku da prisustvuju izvođenju zanimljivih i edukativnih eksperimenata koje je za njih pripremio profesor iz Francuske Majkl Gregori i da učestvuju u njima.

Profesorka Milica Aleksić upoznala je kolegu Majkla na evropskom festivalu Science on Stage u Pragu, gde su oboje bili u timovima koji su predstavljali njihove zemlje. Kako je Majkl gostovao na Mensinoj konferenciji o darovitosti u Beogradu, dogovoreno je da u toku svog boravka u Beogradu poseti i našu školu i izvede neke od svojih eksperimenata.

Majkl Gregori

Približavanje nauke učenicima

Učenici Kombinovanog programa na zanimljiv način bavili su se temama zvuka, svetla i elektriciteta, videli kako je nauka svuda oko nas i kako pomoću materijala koje svi imamo u kući i bez skupe opreme možemo spoznati i bolje razumeti brojne naučne koncepte. Upravo to i jesu moto, vrednosti i način predavanja i približavanja nauke učenicima koje festival Science on Stage promoviše i želi da razvije kod profesora. Učenici su učestvovali, odgovarali na pitanja, postavljali hipoteze i proveravali ih, ali su se i dobro zabavili. Važno je istaći da su eksperimentima prisustvovali i profesori naše škole, koji su na taj način stekli nova iskustva i, sigurni smo, dobili nove ideje, koje će moći da koriste u svojoj nastavi kako bi i dalje bila inovativna i moderna.

Majkl Gregori na savremenom času engleskog jezika

Nakon eksperimenata, profesor Majkl pridružio se i času engleskog jezika, na kome je sa učenicima razgovarao na temu Putovanja, koju su obrađivali u okviru Kembridž programa. Učenici su bili zainteresovani da čuju Majklova iskustva obilaska Evrope biciklom, te su postavljali brojna pitanja i komentarisali. Na ovaj način dobili su priliku da uživo komuniciraju za izvornim govornikom engleskog jezika, jer je profesor Majkl poreklom iz Kanade.

Savremena gimnazija pruža učenicima znanje i veštine za budućnost

Savremena gimnazija nastaviće da se trudi da svojim učenicima pruži brojne i raznovrsne prilike da otkriju svoje talente i upotrebe svoje veštine. Takođe, nastaviće da promoviše STEAM aktivnosti i projekte, jer time pokazuje da prati savremene tendencije u obrazovanju i pruža učenicima znanje i veštine za budućnost.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.