Nagrada za Laru Veselinović na likovnom konkursu „Ljubav me pokreće”

Savremena gimnazijalka Lara Veselinović, učenica odeljenja III-6, osvojila je II nagradu na likovnom konkursu „Ljubav me pokreće” u organizaciji Narodne biblioteke „Radoje Domanović” Leskovac, u okviru IV po redu Festivala dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe”.

Reč je o literarnom, likovnom i video konkursu čiji je cilj da deca i mladi uvide značaj čitanja i ovladaju modernim digitalnim tehnologijama. Konkurs je održan krajem oktobra, a rezultati su objavljeni krajem novembra.

Lara čitanjem knjiga razvija maštu, a zatim sve to prenosi na platno

Lara Veselinović је svojim likovnim radom u kombinovanoj tehnici uspela da dočara značaj ove uvek aktuelne teme. Čitanjem knjiga ona razvija svoju maštu, a zatim sve to prenosi na platno ili papir stvarajući novi kreativni vizuelni svet.

Rad Lare Veselinović koji je osvojio II mesto

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.