LINK Educational Alliance ugostila đake i nastavnike Osnovne škole „Bora Stanković” iz Tibužda

U okviru programa „LINK kidZ & Youth Without Borders Community Club”, LINK Educational Alliance ugostila je đake i nastavnike Osnovne škole „Bora Stanković” iz Tibužda, kod Vranja, sa kojom je nedavno potpisan „Protokol o saradnji”.

Susret istih generacija iz različitih krajeva koji je obradovao i oplemenio obe strane

Tokom dva dana boravka đaci i nastavnici pomenute škole posetili su Savremenu gimnaziju, Savremenu osnovnu školu i Srednju školu za IT – ITHS, a zatim su se kroz šetnju gradom upoznali sa znamenitostima Beograda: Hramom Svetog Save, Kalemegdanom i Botaničkom baštom „Jevremovac”, a poseban utisak na njih ostavio je Muzej iluzija.

Kroz neformalno upoznavanje i druženje sa svojim vršnjacima i kolegama, đaci i nastavnici škole „Bora Stanković” i škola našeg sistema bogatiji su za još jedno novo iskustvo i novo prijateljstvo, a pomenuti susret istih generacija iz različitih krajeva, a opet sličnih interesovanja, obradovao je i oplemenio obe strane i zasigurno će svima ostati u dugom i lepom sećanju.

Poseta je realizovana po pozivu LINK edu Alliance koja je snosila sve troškove ovog studijskog putovanja.

Razmene iskustva, razgovora, emocije, osmeha i radosti

Ovakva vrsta neposredne razmene iskustva, razgovora, emocije, osmeha i radosti nastavak je saradnje započete posetom predstavnika LINK edu Alliance Osnovnoj školi „Bora Stanković”, prilikom koje su ovoj školi poklonjena nastavna sredstva koja umnogome olakšavaju rad i čine ga kvalitetnijim.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.