Učenici Savremene gimnazije bili su učesnici još jednog takmičenja „Best in English”

I ove godine Savremena gimnazija pružila je priliku svojim učenicima da uporede svoje znanje engleskog sa vršnjacima iz cele Evrope. Kao gimnazija usmerena na funkcionalna znanja i veštine, i škola koja učenicima želi da omogući sveobuhvatno napredovanje, prepoznali smo da su ovakva takmičenja koja testiraju veštine i upotrebno znanje odlična motivacija za učenike da rade na njihovom unapređenju.

Na ovogodišnjem takmičenju „Best in English” za srednjoškolce, koje je održano 30. novembra, takmičilo se više od 22.000 učesnika iz 704 škole iz 34 zemlje Evrope. Učenici su se nadmetali u veštinama čitanja, slušanja i opšteg poznavanja jezika.

Sve pohvale za uspeh naše učenice Andree Stojko

Ponosni smo što je naša učenica prvog razreda Andrea Stojko zauzela 23. mesto u Srbiji u konkurenciji učenika od 1. do 4. razreda srednje škole. Sve pohvale za Andrein uspeh i njene veštine stranog jezika. Verujemo da je pred njom još mnogo takmičenja i sjajnih rezultata.

Čestitamo svim učesnicima i nadamo se da će sledeće godine biti još više prijavljenih učenika koji će ostvariti još bolje rezultate.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.