Challenge Day otvorio zimsku sezonu LINK eSportsa

Kraj jedne esports godine obično je period kada pokušavamo da pregledamo šta se sve zapravo dogodilo proteklih 365 dana. Godina 2022. bila je odlična za LINK eSports. Ove godine se završni esports događaj održao u Cyber Sharku na Trgu republike. U subotu i nedelju, 24. i 25. 12, igrao se turnir Valorant 1v1. Reč je o turniru zabavnog karaktera na kojem smo tokom subotnjeg i nedeljnog popodneva saznali ko je najbolji u nešto drugačijem Valorant formatu.

Challenge Day je ponudio dinamičan format i nove mape, te spojio amaterske i poluprofesionalne Valorant igrače iz LINK eSports Associationa i njihove goste – posetioce štanda LINK eSportsa na nedavno održanom festivalu Games.CON, i omogućio im da se takmiče između sebe u formatu 5v5.

Podeljen je nagradni fond, koji obuhvata vaučer za kupovinu esports opreme, tablet i besplatne sate u igraonici.

Vaučer je dobio Pavle Talić, dok je tablet pripao Đorđu Drobnjaku.

U 2022. godini Valorant je osvojio nagradu za najbolji esports naslov i ubedljivo je najgledaniji FPS na platformi Twitch, sa preko 1,126 milijardi odgledanih sati. Ovaj broj postaje još impresivniji kada ga uporedite s konkurencijom. CS: GO je imao duplo manje – 685.000.000. Posle Kantera na tabeli su se našli i Apex Legends (640.000.000), Fortnite (600.000.000), Call of Duty: Warzone (416.000.000).

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.