Još jedan tradicionalni novogodišnji humanitarni bazar organizovan u Savremenoj gimnaziji

Savremeni gimnazijalci su i ove godine pokazali svoj talenat za vizuelno stvaralaštvo i zajedno sa profesorkama likovne kulture Zoranom Milićević i Tanjom Gligorijević osmislili i kreirali različite proizvode.

Na ovogodišnjem bazaru profesori i učenici imali su priliku da vide i kupe abažure za lampe, nakit, obeleživače, vunene priveske, uramljene minijature, žičane portrete, upotrebne predmete, sveće, kao i nesvakidašnje ukrase za jelku i novogodišnju dekoraciju.

Stvaralačke sposobnosti, empatija i humanost na delu

Sve proizvode su poslednjih mesec dana kreirali učenici svih razreda i još jednom pokazali svoje stvaralačke sposobnosti, ali i empatiju i humanost, jer sav novac od novogodišnjeg bazara odlazi u humanitarne svrhe.

Za sve ljubitelje umetnosti i rukotvorina moglo se naći ponešto iz naše kolekcije, a pripremljen je i katalog proizvoda sa istaknutim cenama (u slučaju da se na dan realizacije bazara ne proda sve).

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.