Akcija izbora najbolje ispisane sveske iz srpskog jezika u Savremenoj gimnaziji

Pismo je civilizacijska i kulturno-istorijska tekovina, ali i sredstvo kojim se prenose poruke. Učenici Savremene gimnazije to najbolje znaju. Oni na časovima srpskog jezika, pored upotrebe savremenih tehnologija, posebnu pažnju poklanjaju rukopisu. Učeći o nastanku i razvoju pisma, preko časova istorije književnog jezika, gde se detaljno bave moravsko-panonskom misijom Braće (Ćirila i Metodija) i reformom Save Mrkalja, naši gimnazijalci se trude da im sveske i rukopisi izgledaju savršeno.

Spoj na tehnologiji zasnovanog i tradicionalnog načina pisanja

Tim povodom su pred kraj polugodišta osmislili akciju izbora najlepše ispisane sveske iz srpskog jezika. Svesni činjenice da na pismu počiva savremena država i civilizacija, savremeni gimnazijalci vešto spajaju moderno sa starim, na tehnologiji zasnovano sa tradicionalnim načinom pisanja i na ovaj način pokazuju zrelost, originalnost i kreativnost negujući prave vrednosti.

Najbolje ispisane sveske

1. mesto: Olja Petković, II-2

2. mesto: Andrea Radosavljević, II-3

3. mesto: Eva Šokota, II-2

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.