FIDE majstor Draško Beguš odbranio titulu prosvetnog prvaka Srbije u šahu

Pomoćnik direktora i nastavnik Savremene gimnazije Draško Beguš suvereno je odbranio titulu prosvetnog prvaka Srbije u šahu na nedavno održanom drugom po redu Prvenstvu prosvetnih radnika u šahu „Prof. dr Ljubomir Ljuba Protić 2022”. Reč je o prestižnom turniru, registrovanom kod Svetske šahovske organizacije (FIDE), koji se nakon pauze ove godine održao po drugi put.

U prostorijama Starog DIF-a, koji je dosad bio dom preko hiljadu šahovskih turnira, kolega Beguš je osigurao prvo mesto i nagradu najuspešnijeg u kategoriji „Osnovne i srednje škole” u oštroj konkurenciji koju je činio 51 igrač iz svih krajeva Srbije, među kojima su bili neki od nosilaca najvećih međunarodnih šahovskih titula kao što su internacionalni majstor, FIDE majstor i majstorski kandidat.

Čestitamo kolegi Begušu na odbranjenoj tituli i želimo mu mnogo uspeha u budućim takmičenjima. Više o ovom uspehu možete pročitati na linku.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.