U Savremenoj gimnaziji realizovane novogodišnje akcije solidarnosti

Učenici Savremene gimnazije napravili su novogodišnje paketiće za učenike koji pohađaju Osnovnu školu „Novi Beograd” – specijalnu školu za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Naši učenici izmamili osmehe na licu učenika Osnovne škole „Novi Beograd”

Svako savremeno odeljenje, a ukupno ih je 24, potrudilo se i napravilo po četiri novogodišnja paketića koja su izmamila osmehe na licu i toplinu u srcu učenika Osnovne škole „Novi Beograd”. Odluka o sprovođenju ove akcije doneta je na decembarskoj sednici Učeničkog parlamenta, a paketići su školi dostavljeni 29. decembra.

Donirana sredstva prikupljena na novogodišnjem humanitarnom bazaru

Sredstva prikupljena na novogodišnjem humanitarnom bazaru realizovanom u Savremenoj gimnaziji biće uplaćena za lečenje malog Aljoše Voštinića, prevremeno rođene bebe kojoj je nekoliko dana nakon rođenja ustanovljena veoma retka malformacija Galenove vene na mozgu. Ovu odluku jednoglasno je doneo Učenički parlament.

Savremeni gimnazijalci su, kao mnogo puta dosad, pokazali solidarnost na delu!

Ulepšali su nekome minut, sat, dan, a možda i celu godinu!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.