Savremeni gimnazijalac Luka Jovanović prvi u državi u plivanju u kategoriji I i II razreda srednje škole

Februara 21. u Nišu je održano školsko državno prvenstvo u plivanju. Savremenu gimnaziju, u kategoriji I i II razreda srednje škole, predstavljao je Luka Jovanović, učenik prvog razreda. Plivao je u disciplini 100 m delfin i rezultatom 58.00 sekundi osvojio I mesto u državi i zlatnu medalju!

Luka je pokazao smirenost, fokus i koncentraciju koji krase vrhunske sportiste

Vrlo sam ponosan na Luku. Uspeh je još veći jer nije plivao u svojoj disciplini, već je hteo da se oproba u drugoj – delfinu. Dominirao je i na gradskom takmičenju, a vreme koje je ostvario u Nišu na republičkom je bilo još bolje! Pokazao je smirenost, fokus i koncentraciju koji krase vrhunske sportiste! Uveren sam da će i narednih godina postizati rezultati koje ćemo pamtiti i proslavljati, rekao je Stefan Radojičić, profesor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

Nije bilo lako, ali sam verovao u sebe

Prezadovoljan sam uspehom! Ovo nije moja disciplina, ali sam hteo da se okušam jer volim stil delfin. Nije bilo lako, ali sam verovao u sebe i uspeh je došao, rekao je naš savremeni prvak Luka Jovanović.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.