Profesorka Savremene gimnazije Maja Merdović osvojila nagradu za najboljeg profesora za 2022. godinu

Stigla je još jedna velika potvrda kvaliteta naše škole i njenih profesora! Međunarodni sajam obrazovanja „EDUfair” proglasio je Maju Merdović, profesorku engleskog jezika u Savremenoj gimnaziji, za najboljeg profesora za 2022. godinu. Maju su za ovo priznanje prijavili učenici Savremene gimnazije, pa se profesorka prilično iznenadila kad su joj javili da je osvojila nagradu za koju nije ni znala da je prijavljena:

Predstavnici organizatora sajma obrazovanja ’EDUfair’ pozvali su školu i obavestili nas da sam dobila ovu prestižnu nagradu, jer su me učenici za nju prijavili. Ja zaista nisam ni znala da sam kandidovana, tako da je to stvarno bilo izuzetno lepo iznenađenje za mene. Veoma sam srećna i ponosna, rekla je Maja.

Kad su učenici srećni zbog onog što su uradili i naučili, ceo proces učenja postaje mnogo lakši i zabavniji

U Savremenoj svi nastavnici pristupaju obrazovnom procesu u želji da učenicima omoguće da na adekvatan način primene naučeno i tako izgrade uspešnu akademsku budućnost. Znanje koje se stiče u Savremenoj je potpuno funkcionalno, a Maja je svetao primer toga kako se učenici podstiču da na inovativan, kreativan i utemeljen način urade više sa svojim znanjem:

Učenici su u Savremenoj gimnaziji uključeni u brojne projekte, i one usmerene na konkretan predmet, i one interdisciplinarne, koji podrazumevaju objedinjavanje više predmeta prilikom obrade određene nastavne jedinice kako bi povezali različita znanja i kasnije napravili sopstveni proizvod. Učenici su uvek na kraju ovakvih projekata bili izuzetno srećni i zadovoljni jer su uspeli da stvore nešto svoje. Kad su učenici srećni zbog onog što su uradili i naučili, ceo proces učenja postaje mnogo lakši i zabavniji, dodala je Maja.

Maja Merdović je verodostojan ambasador svih vrednosti koje se svakodnevno primenjuju u Savremenoj gimnaziji

Maja je i primer toga da su nastavnici u Savremenoj gimnaziji pošteni i da drže do svog integriteta. Osim što je izuzetan stručnjak za svoj nastavni predmet i što osavremenjuje svoja znanja i veštine, Maja je i samokritična, gradi pozitivne profesionalne odnose i aktivno sarađuje sa kolegama i roditeljima. Sve što radi je u najboljem interesu njenih učenika, pa samim tim ne iznenađuje što su je prijavili za nagradu za najboljeg profesora za 2022. godinu:

Smatram da su za decu, a posebno za tinejdžere, potrebni ogromno strpljenje, empatija i razumevanje za njihove ’bubice’. Pre svega im treba ukazati poštovanje, a onda ćemo od njih dobiti duplo više, zaključila je najbolja profesorka za 2022. godinu.

Čestitamo Maji na osvojenom priznanju i zahvaljujemo joj na tome što predstavlja verodostojnog ambasadora svih vrednosti koje se svakodnevno neguju i primenjuju u Savremenoj gimnaziji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.