Profesor Majkl Gregori još jednom održao predavanje u Savremenoj gimnaziji

Profesor grupe naučnih predmeta iz francuske Majkl Gregori, koji je početkom školske godine gostovao u našoj školi, ponovo se našao u Srbiji zbog gostovanja na Festivalu nauke.

Imajući u vidu lepe odnose sa kolegama iz Savremene gimnazije, rado je prihvatio da uoči samog festivala dođe u Savremenu i učenicima prvog razreda Kombinovanog programa predstavi neke zanimljive eksperimente.

Učenici su spoznali da je nauka svuda oko njih

U sredu, 3. maja, profesor Gregori je našim učenicima predstavio eksperimente koji se tiču pritiska i Bernulijevog efekta, zvuka, rezonancije i naelektrisanja.

Učenici su aktivno učestvovali, postavljali hipoteze i odgovarali na pitanja profesora. Na ovaj način spoznali su da je nauka svuda oko njih i da može objasniti mnogobrojne pojave iz svakodnevnog života.

Važnost ovog predavanja iz ugla jezika

Ovaj događaj bio je značajan ne samo iz naučnog ugla već i iz ugla jezika jer su učenici Kombinovanog programa imali priliku da čuju izvornog govornika engleskog jezika (kolega Majkl je iz Kanade). Slušali su o naučnim konceptima na engleskom jeziku, pratili instrukcije, postavljali pitanja i odgovarali na njih, što je ujedno bila i odlična vežba primene znanja iz stranog jezika.

Nadamo se da ćemo i naredne godine organizovati sličan događaj sa istim ili novim gostima iz naše zemlje i inostranstva, a do tada pozivamo sve učenike da sa nama podele neki zanimljiv eksperiment za koji su čuli.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.