Savremena gimnazijalka Andrea Stojko na evropskim kvalifikacijama za svetsko takmičenje „Hippo”

Učenica prvog razreda Andrea Stojko i njena profesorka engleskog jezika Milica Aleksić boravile su od 22. 5. do 24. 5. u Italiji na evropskom takmičenju „Hippo” – kvalifikacijama za svetsko takmičenje, koje će se održati u septembru u Rimu.

Takmičenje je održano u mestu Lido di Jesolo, nadomak Venecije, i organizovano je za oko 200 najbolje plasiranih učenika iz Evrope u šest kategorija.

Ovo je prvi put da se jedan učenik naše škole plasirao na ovaj nivo takmičenja, a podsetićemo da je Andrea jedan od samo tri takmičara iz Srbije u svojoj kategoriji koji su imali dovoljan broj poena za evropsko nadmetanje.

Svi učesnici su pobednici jer su zauzeli pobedničke pozicije u svojim zemljama

Konkurencija je bila izuzetno jaka, te, nažalost, Andrea nije uspela da osvoji prvo mesto, jedino koje vodi na put u Rim, ali je dobila medalju za učešće. Kako su sami organizatori rekli, svi ovi učenici su pobednici jer su zauzeli pobedničke pozicije u svojim zemljama.

Naravno, ono što je ipak najvažnije jeste da je ovo bila sjajna prilika za upoznavanje vršnjaka iz drugih gradova i zemalja. Bilo je dovoljno vremena i aktivnosti za učenike da steknu nova prijateljstva i komuniciraju na engleskom jeziku.

Naša Andrea je najlepše prijateljstvo ostvarila sa vršnjakinjama iz Italije, Severne Makedonije i Hrvatske, sa kojima će, sigurni smo, nastaviti da se druži.

Verujemo da sve navedeno treba da posluži kao podstrek i motivacija našim učenicima da se sledeće godine prijave za takmičenje i daju sve od sebe, jer mogu mnogo toga saznati, videti i naučiti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.