Savremeni gimnazijalci na foto-konkursu Viki voli Zemlju

Učenici Savremene gimnazije su u ponedeljak, 19. juna, učestvovali u međunarodnom foto-konkursu Viki voli Zemlju. Cilj pomenutog konkursa je fotografisanje prirodnih dobara naše zemlje. Savremeni gimnazijalci su i prošle školske godine učestvovali u ovom takmičenju. Svojim ovogodišnjim učešćem takođe su u prilici da potencijalno osvoje neku od nagrada ukoliko njihovi radovi budu među najboljima.

Tokom dvosatne foto-ture u pratnji profesora, učenici su obišli nekoliko spomenika prirode u samom centru grada – Hrast na Cvetnom trgu, Pionirski i Akademski park, kao i jedinstvene primerke stabala na Kalemegdanu i ispred Saborne crkve. Pritom su imali priliku da saznaju nešto više o istorijatu i značaju ovih prirodnih retkosti i lepota.

Učenici koji su učestvovali članovi su geografske sekcije Fotografija i geografija.

Foto-konkurs Viki voli Zemlju traje do 30. juna, a imena pobednika će biti poznata krajem avgusta.

U skladu sa trudom i zalaganjem, nadamo se da će se radovi naših gimnazijalaca naći među najboljima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.