Savremeni gimnazijalci na međunarodnom foto-konkursu „Viki voli spomenike”

Učenici Savremene gimnazije treći put zaredom učestvovali su u međunarodnom foto-konkursu „Viki voli spomenike”.

„Viki voli spomenike” je najveće svetsko foto-takmičenje, koje je oborilo nekoliko Ginisovih rekorda i organizuje se svake godine u septembru i oktobru.

Učenici su napravili nekoliko stotina fotografija

Ove godine naši učenici fotografisali su spomenike na prostoru centralnih ulica grada Beograda, tj. objektivom svojih aparata uhvatili su pešačku zonu koja je zaštićena kao prostorna kulturno-istorijska celina, tj. Knez Mihailovu. U turi koja je trajala oko dva sata učenici su napravili nekoliko stotina fotografija, koje će poslati na Vikimedijinu multimedijalnu ostavu i učestvovati u nadmetanju zajedno sa još stotinak drugih takmičara.

Za najbolje fotografije predviđene su vredne novčane nagrade, a mi svojim učenicima želimo mnogo uspeha! Proglašenje pobednika očekuje se krajem oktobra i početkom novembra.

O samom foto-konkursu možete saznati više na zvaničnom sajtu takmičenja: wlm.rs.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.