Praktično znanje i kreativnost, spoj časa likovnog i geografije

Interdisciplinarni čas pod nazivom „Oblaci i oblici” ukrstio je ideje profesora geografije Ivana Matejića i profesorke likovne kulture Ane Manojlović. Na ovom interaktivnom času, učenici Savremene gimnazije imali su prilike da svoje znanje i kreativnost pokažu kroz spoj geografije i likovnog.

Đaci Savremene gimazije crtaju i pokazuju svoje crteže

Iako tema koja obrađuje stvaranje magle i oblaka podseća na sumorne dane kada se javljaju ove atmosferske pojave, čas je bio veseo, inspirativan i ispunjen radnom atmosferom.

Šta su učenici drugačije radili na času geografije i likovnog?

Učenici Savremene gimnazije crtaju temu sa časa geografijeNakon što su učenici dobili potrebna objašnjenja o tome kako nastaju magla, smog, a potom i oblaci, kao i koje vrste oblaka postoje, prešli su na realizaciju kreativnog zadatka.

Savremeni gimnazijalci su, koristeći maštu i znanje o tipovima oblaka, crtali podtipove kao što su, na primer, kumulonimbusi ili cirostratusi. Za pronalaženje najadekvatnije tehnike crtanja postarala se profesorka Ana Manojlović, dajući inspiraciju učenicima kroz razne primere i mnogobrojna rešenja.

Više znanja na zabavan način

Kada nastaCrteži đaka Savremene gimnazijeva podstiče učenike da pokrenu maštu, koriste informacije koje su prethodno usvojili i vizuelno predstave naučeno, onda je garancija znanja i razumevanja gradiva veća i dugotrajnija.

Nakon ovako organizovanog eksperimentalnog časa, pored brojnih zanimljivih i korisnih znanja, ostaje nam i mnogo interesantnih i lepih crteža raznih tipova oblaka.

Fotografije sa ovog interdisciplinarnog časa pogledajte u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.