Neverovatan uspeh učenika Savremene gimnazije na takmičenju iz geografije

Učenik Savremene gimnazije Aleksandar Zaplatić postigao je u subotu, 19. marta, sjajan uspeh na regionalnom takmičenju iz geografije. U izuzetno jakoj konkurenciji od preko 180 učesnika iz cele zemlje, Aleksandar je osvojio 64 poena i tako se plasirao na republičko takmičenje, koje će biti održano u maju.

Trudom i zalaganjem do uspeha

Ako uzmemo u obzir da je Aleksandar učenik prvog razreda, a da je na takmičenju gradivo iz sva tri razreda gimnazije, jasno je koliku težinu ima Aleksandrov uspeh, i koliko je vremena i truda uložio da bi došao do najvišeg nivoa takmičenja.

Đak Savremene gimnazije

Uz stručnu i motivacionu podršku profesora geografije, Ivana Matejića, Aleksandar je uspeo da se spremi i pokaže izuzetno poznavanje geografije i tako pokazao da je svojim zalaganjem i upornošću zaslužio da bude među malobrojnim učenicima iz cele Srbije koji će se ove godine takmičiti na nivou države.

Čestitke i nagrada za rezultat

Savremena gimnazija, kao škola koja na mnogo načina podržava svoje učenike, ovom prilikom želi da pohvali Aleksandra za postignut izuzetan uspeh i istaknuto zalaganje.

Kao nagradu za iskazanu veliku ambiciju da učestvuje ne samo na takmičenju iz geografije nego i iz drugih predmeta, Aleksandar će predstojeće studijsko putovanje u Rim dobiti na poklon od Uprave škole.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.