Nove predstave, humanitarna akcija i defile najboljih

Scena „Stamenković” Centra za kulturu „Vlada Divljan” u četvrtak, 15. juna, orila se od aplauza koje su savremeni gimnazijalci izmamili nezaboravnim izvođenjem nove autorske predstaveS faktor”.

Harizmu i talenat koji se kriju iza tog savremenog faktora glumci su u nekadašnjoj Ustanovi kulture Palilula” podelili sa stotinu gledalaca, među kojima su se našli i stipendisti Savremene gimnazije.

Humanitarni karakter svečane priredbe

Neposredno pre početka predstave, učenici su prodajom ukusnih handmade kolačića i autorske zbirke „Strašne i druge priče” sakupili novac za decu iz Svratišta, kojoj su pomagali i ranije tokom godine kroz akciju „Mali poklon za veliku radost”, čime su još jednom pokazali svoju humanost na delu.

Savremeni doživljaj za sva čula  

Sada već tradicionalno, savremeni gimnazijalci školsku godinu završavaju izvođenjem predstave za svoje drugare, roditelje, goste... Ovog puta izbor je pao na S faktor”, predstavu za koju su scenario i režiju uradile profesorka srpskog Ana Mihajlović i profesorka muzičkog Tamara Rajinac, a sjajna glumačka postava još jednom je pokazala da je taj čudesni „S faktor” njihovo drugo ime.

U novoj autorskoj predstavi u kojoj su dočarali takmičare i brojne motive talent-šou programa, savremeni gimnazijalci su na jednom mestu pokazali sve svoje talente.

Članove žirija verno su dočarali Ivan Filip Kovačević, Kristina Jokanović, Mina Vučićević i Jelisaveta Nedeljković, dok je Adriana Salahović, kao Sendi, sve uveselila nestvarnim glasom i zajedničkom plesnom tačkom sa Denijem, koga je igrao Viktor Đurić. Dar za glumu pokazali su i Marija Mitrović, Stefan Glišović, Aleksa Cvetković, Jakov Travica, Nikoleta Đorović i Ana Petrović, baš kao i Jovana Mijailović i Marija Kaninski.

Neodoljivi Trio musico činili su Jana Andrić, Nikola Milosavljević i Viktor Đurić, dok su Aleksandar Zaplatić, Ana Jeremić, Sofija Pavićević, Iva Radunović, Tara Papić, Jelena Božinić i Ana Vujović još jednom pokazali da se u Savremenoj gimnaziji neguju svi talenti.

Atmosferu je dodatno zagrejao školski bend „SG tim”, čiji su članovi Aleksandar Kosanović, Petar Radenković Živković, Viktor Đurić i Nikola Kuzmanović već posle prvih taktova podigli publiku na noge.

Poslednja scena jednosatnog programa dovela je atmosferu do usijanja, jer su Adriana i Viktor uspeli da verno dočaraju scenu iz popularnog filma „Briljantin”, zbog čega su nagrađeni brojnim ovacijama.

Dodela stipendija najboljima

Toplo junsko veče nije bilo posvećeno samo talentovanim pevačima, glumcima i muzičarima, već i svim gimnazijalcima, koji su blistali tokom školske godine nižući uspehe i zapažene rezultate.

Savremena gimnazija je i ove godine najuspešnijima dodelila čak šest stipendija: Genius Mundi, Brainiac, Zdravko, UM-etnost, Vukovac, Cambridge, a posetioci su nakon proglašenja stipendista odgledali i novi spot benda Savremene gimnazije, čime je ova humanitarna priredba zatvorena.

Mesecima unazad učenici su vredno vežbali kako bi izvedbu ove predstave doveli do savršenstva i, po ko zna koji put, dokazali da se ulaganje, temeljne pripreme i timski duh isplate.

Predstave savremenih gimnazijalaca postaju nezaobilazni događaji, omiljeni među ljubiteljima stvarno drugačijeg sadržaja jer, kako kaže jedna od replika iz njihove predstave, oni stvarno stvaraju magiju.

Pogledajte još fotografija u našoj galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.