Učenici uživali u glumi drugara Budimira Stošića u predstavi „Ples sitnih demona”

Savremeni gimnazijalci su u sredu, 24. januara, na sceni Omladinskog pozorišta DADOV” pogledali predstavu „Ples sitnih demona”, u kojoj je prikazana realna, demistifikovana priča, bliska svakom ko ima ili je imao 16 godina.

Iako savremeni gimnazijalci često posećuju pozorišta, ovo je bila posebna prilika za njih, jer je u pomenutoj predstavi glumio njihov drug Budimir Stošić, koji je verno dočarao ulogu u kojoj se našao i odličnom izvedbom pokazao svoj glumački talenat.

Veliki aplauz za mladog glumca

Predstava „Ples sitnih demona” je inspirisana romanom Marka Vidojkovića, a novu adaptaciju za izvođenje na sceni omogućila je odlična režija Srđana Karanovića.

Priča o Bobanu i Ani, beogradskim šesnaestogodišnjacima, njihovom zaljubljivanju i putu koji prolaze u odrastanju oduševila je savremene gimnazijalce, koji su se uverili u glumačke veštine svog druga i posvedočili da su se godine rada koje je uložio u razvijanje talenta definitivno isplatile.

savremena gimnazija ucenik predstava dadov

Budimir je zablistao u ulozi Dizelaša Bakija i učinio da svi prisutni užiavju u predstavi, nakon koje je usledio gromoglasan aplauz.

Osvrt na bogate vannastavne aktivnosti

Za savremene gimnazijalce ovakve aktivnosti nisu novina. Tokom prvog polugodišta, učenici su posetili Festival nauke, isprobavali razne nove tehnologije na Future parku, premijerno gledali neke od najboljih predstava i filmova, ali i bodrili svoje drugare tokom učešća na raznim manifestacijama.

Organizovanjem vannastavnih aktivnosti, Savremena gimnazija kod svojih učenika podstiče društveno aktivno ponašanje, ali i pokazuje koliko je kulturno uzdizanje bitno za negovanje vrednosti koje doprinose ne samo zbližavanju učenika već i razvijanju njihovih interesovanja.

Čestitamo Budimiru na sjajnoj glumi u „Plesu sitnih demona” i priželjkujemo njegove nove uloge, koje će i drugi put, sigurni smo, ulepšati svakodnevicu savremenih učenika!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.