Podsetnik na dobra dela: Savremeni gimnazijalci nastavljaju akciju humanosti

Učenici Savremene gimnazije još jednom pokazuju svoju humanost. Ovoga puta prikupili su neophodna sredstva za decu iz beogradskih svratišta kako bi im pomogli da što lakše provedu hladne zimske dane.

Kutije koje su se nalazile na ulazu u školu savremeni gimnazijalci su ispunili sredstvima za negu i ličnu higijenu, ubacujući u njih poruke sa lepim željama i rečima podrške za svoje vršnjake.

Lekcija o dobročinstvu za primer

Savremena gimnazija smatra da je veoma važno razvijati svest o pružanju pomoći onima kojima je ona preko potrebna, a tim lekcijama uči i svoje učenike. Zbog toga se oni uvek i u velikom broju odazivaju na pozive za učešće u humanitarnim akcijama koje škola organizuje i pomažu svima kojima je pomoć potrebna.

humanitarna akcija

Da podsetimo, savremeni učenici već dve godine zaredom posećuju decu iz Svratišta i doniraju im pomoć, pružajući tako uzoran primer svima. Oni su prethodnih meseci posetili i Dom za nezbrinutu decu Spomenak” u Pančevu, a neposredno pred Novu godinu družili su se sa decom iz Doma za decu i omladinu „Moša Pijade” i paketićima im ulepšali novogodišnje praznike.

Ovi nesebični gestovi postali su već tradicija u Savremenoj gimnaziji, a učenici se svojim zalaganjem trude da je što češće praktikuju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.