Gitarista Nikola Milosavljević zadivio publiku na manifestaciji „Jesen na Čukarici”

Savremeni gitarista Nikola Milosavljević je 28. septembra nastupio na Muzičkom susretu „Jesen na Čukarici” kao jedan od mladih talenata Muzičke škole „Vatroslav Jagić”.

Ovaj put Nikola je prvi put izveo Paganinijev III stav Grand sonate, i to na poslednjoj večeri ovih muzičkih susreta.

Muzički susreti „Jesen na Čukarici”, 22. po redu, ove godine su održani od 24. do 28. septembra u Kulturnom centru „Čukarica”, a pete večeri priliku da nastupe imali su i učenici muzičke škole.

Gitarista Nikola Milosavljević

Nastavljena serija uspešnih nastupa

Tokom ove godine Nikola je nastupio na nekoliko naših i svetskih muzičkih festivala i zauzeo je zapažena mesta.

Mart je bio obeležen četvrtim mestom na 19. međunarodnom Guitar Art Festivalu u Beogradu, a zatim i prvim i drugim mestom u različitim kategorijama na Republičkom takmičenju učenika muzičkih škola, kao i drugim mestom na takmičenju u Novom Sadu. I u Evropi Nikola je pokazao svoje jedinstveno umeće osvojivši treće mesto na takmičenju u Austriji, dok je ovog leta učestvovao na čak dve muzičke manifestacije – u Arilju i u Beču.

Naš gimnazijalac je ponovo pokazao kuda vodi put velikog talenta i predanog vežbanja. Zato smo sigurni da je ovim nastupom započeo još jednu sezonu uspešnih izvođenja i takmičenja. Šaljemo mu veliku podršku i želimo mnogo sreće!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.