U Savremenoj održano interaktivno takmičenje iz matematike za petake

U organizaciji Savremene gimnazije, kompanije LINK group i Instituta za moderno obrazovanje, krajem aprila održano je interaktivno takmičenje iz matematike, koje je učenike petog razreda iz cele zemlje okupilo u prostorijama Savremene gimnazije.

Jedinstven koncept koji prelazi razmere klasičnog takmičenja iz matematike

Organizovani u timove, učenici su se takmičili u rešavanju realnih problema primenom svih funkcionalnosti koje matematika i informacione tehnologije pružaju.

Timove su činili učenici koji su već iskusili pristup učenju kroz projektno orijentisanu nastavu i istraživačke radove, a ovo takmičenje, za razliku od klasičnih takmičenja, koja podrazumevaju rešavanje testova koji se rade na papiru, sprovedeno je pomoću interaktivnih metoda.

Domaćin takmičenja

Ovo takmičenje svakako je specifično kako za područje naše zemlje, tako i za region. Počelo je kao takmičenje iz matematike, a preraslo u nešto mnogo više. Na ovaj način deca su već u treningu kada je u pitanju primena logike i teorijskih znanja u svrhu rešavanja praktičnih problema, o čemu svedoče i njihovi rezultati na ovom takmičenju, rekao je Ivan Anić, profesor matematike i analize podataka na ITS-u.


Pogledajte deo atmosfere sa interaktivnog takmičenja iz matematike, održanog u Savremenoj.

Da ovakav vid takmičenja nije nimalo lak, potvrđuje i Radoje Košanin, profesor matematike iz Voždove škole u Nišu.

O ozbiljnosti ovog takmičenja svedoči i sastav stručnog žirija, kao i forma zadataka koji su bili na nivou preduzetničkih kompetencija. Deca su bila relaksirana i bez stresa, a veoma angažovana prilikom rešavanja zadataka, jer su već pripremljena za rešavanje sličnih izazova, istakao je on.

Prijatan ambijent, druženje, takmičarski duh – utisci koje učesnici nose iz Savremene

Učesnici takmičenja istakli su da im se najviše dopalo zajedničko komuniciranje prilikom rešavanja praktičnih problema, slaganje lego kockica, ali i druženje u savremeno opremljenom prostoru sa svim uslovima neophodnim za uspešnu realizaciju ovakvog takmičenja.

Savremena gimnazija bila je i u prethodnom periodu domaćin sličnih takmičenja, ove godine opštinskog takmičenja iz istorije, a 2017. godine regionalnog takmičenja iz geografije, a i u budućnosti će uvek otvarati vrata za slične događaje.

Svrha ovakvih takmičenja jeste da kroz edukaciju i podsticanje timskog duha učenicima omoguće napredovanje i razvoj u oblastima u kojima vide ostvarenje svojih potencijala, što će im omogućiti i uspešan nastavak školovanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.