Savremeni prvaci prisustvovali konferenciji o vršnjačkom nasilju

Udruženje „Drug nije meta” je u utorak, 28. maja, organizovalo treću po redu konferenciju na temu podizanja svesti o vršnjačkom nasilju, na kojoj su gost bili i savremeni učenici I-2.

Ideja je bila da se tokom celog dana promovišu prijateljstvo i primeri dobre prakse, čemu su se priključili i savremeni gimnazijalci.

„Svako nasilje treba prijaviti, to nije sramota”

Nakon uspeha prve dve konferencije o vršnjačkom nasilju, koje su okupile oko 1.000 učenika osnovnih i srednjih škola, Udruženje „Drug nije meta” je i ove godine organizovalo konferenciju o vršnjačkom nasilju pod imenom „Svako nasilje treba prijaviti, to nije sramota”. Savremeni gimnazijalci su na njoj potvrdili da je društveno odgovorno prijaviti nasilnika, jer je to pomoć i za nas i za njega.

Konferencija o vršnjačkom nasilju

Učenici su sa posebnom pažnjom pratili izlaganje Ane Mirković, psihologa i direktora Instituta za digitalne komunikacije, čija je tema bila digitalna reputacija i digitalno nasilje, kao i izlaganje odeljenjskog starešine i učenika Desete beogradske gimnazije o načinu kojim su stvorili slogu i empatiju u svom odeljenju.

Učenicima je posebno bilo zanimljivo zatvaranje konferencije, jer su tu čuli jutjubere Baku Praseta i Va Vanu, koji su privukli pažnju mladih ličnim primerima u vezi sa temom vršnjačkog nasilja.

Tema o kojoj se priča u Savremenoj

Savremeni gimnazijalci su do sada više puta imali priliku da slušaju stručnjake i da sa njima diskutuju o vršnjačkom nasilju. Oni su imali radionice na časovima građanskog vaspitanja, a za njih je organizovano i predavanje „Vršnjačko nasilje i maloletnička delinkvencija”, koje je održala inspektorka za maloletničku delinkvenciju Marija Stanković.

O ovoj temi se u Savremenoj ne ćuti, što je još jednom potvrđeno odlaskom učenika na konferenciju „Svako nasilje treba prijaviti, to nije sramota”.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.