Gimnazijalci uživali u spektakularnoj muzičkoj večeri

Učenici Savremene gimnazije imali su priliku da 8. marta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, s početkom u 20 časova, uživaju u spektakularnoj muzičkoj večeri uz Simfonijski orkestar i Hor RTS-a i maestra Bojana Suđića.

Zajedno s profesorkom muzičke kulture Tamarom Rajinac, gimnazijalci su se upoznali s mjuziklom, žanrom koji je, osavremenjen, sve popularniji kod mladih, do kojih je pronašao put kroz dela popularne kulture, ali i klasične umetnosti.

gimnazijalci na koncertu u Kolarčevoj zadužbini

Muzičko veče posvećeno ljubiteljima mjuzikla

Koncert pod nazivom „Musicals Night” obradovao je učenike ljubitelje mjuzikla, koji su uživali uz najpoznatije odlomke svetskih hitova: „Singing in the rain”, „Čarobnjak iz Oza”, „Meri Popins”, „Priča sa zapadne strane”, „Jadnici”, „Čikago”, „Fantom iz opere”, „Chorus line”, „My fair lady”, „Brilijantin”, „Violinista na krovu”.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.