• Profesorka muzičke kulture

Tamara Rajinac

Profesorka muzičke kulture u Savremenoj gimnaziji Tamara Rajinac diplomirala je na fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu, na smeru Opšta muzička pedagogija. Master studije završila je na odseku za muzičku teoriju, gde se bavila istraživanjem muzičkih stilova. Iskustvo u radu sa decom i mladima stekla je u muzičkoj školi i dugogodišnjim angažovanjem u horu.

Kao profesor muzičkog u Savremenoj gimnaziji, Tamara nastoji da kod učenika razvija ljubav prema muzici, obogati njihovo poznavanje muzičke kulture kroz različite tehnike i interesantno osmišljene časove, i inspiriše ih da se bave kreativnim radom.

Slobodno vreme voli da provodi u društvu prijatelja i na putovanjima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.